Δευτέρα - Παρασκευή: 08:00 - 18:00

Οι συντελεστές μείωσης της προκαταβολής φόρου

Φορολογικά Νέα Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 12:22

Στον λογαριασμό των δικαιούχων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών στο myTAXISnet είναι από σήμερα διαθέσιμο το ύψος της μείωσης της προκαταβολής φόρου.

Μάλιστα, όπως διευκρινίστηκε από την ΑΑΔΕ, οι επιχειρήσεις που υπέβαλαν ήδη τη δήλωσή τους αρκεί μόνο να την επανυποβάλουν προκειμένου η εκκαθάριση του φόρου να γίνει με τους νέους μειωμένους συντελεστές και να επωφεληθούν άμεσα από τη μεγάλη ανάσα της μείωσης της προκαταβολής του φόρου.

Ποκειμένου να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις που είναι δικαιούχοι του μέτρου, η ΑΑΔΕ θα αποστείλει στη θυρίδα τους στο myTAXISnet προσωποποιημένο μήνυμα σχετικά με τη μείωση του συντελεστή προκαταβολής φόρου που δικαιούνται.

Επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος θα μπορούν να την υποβάλουν απευθείας με τον μειωμένο συντελεστή προκαταβολής φόρου ενώ οι υπόλοιπες με ένα κλικ θα κάνουν επανυποβολή. Σημειώνεται ότι η προκαταβολή του φόρου μειώνεται ανάλογα με τη μείωση του τζίρου που υπέστη η κάθε επιχείρηση ή επαγγελματίας στο διάστημα από την εκδήλωση της πανδημίας του κοροναϊού. Ειδικότερα μειώνεται ως εξής:

κατά 30% για μείωση τζίρου 5-15%

κατά 50% για μείωση τζίρου 15,1-25%

κατά 70% για μείωση τζίρου 25,1-35%

κατά 100% για μείωση τζίρου μεγαλύτερη από 35%

Μηδενισμό της προκαταβολής φόρου θα έχουν οι εποχικές επιχειρήσεις του τριτογενούς τομέα, που υπόκεινται σε ΦΠΑ, και οι επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών.

Τελευταία Νέα

Ενημέρωση

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε έγκαιρα ειδοποιήσεις για φοροτεχνικά ζητήματα.

Terms and Conditions

GDPR Compliance Σεβόμαστε το απόρρητό σας

που θα μας βρείτε

Διέυθυνση
Καλυψούς 110, Χαροκόπου, 176 76 Καλλιθέα Αττικής
Τηλέφωνο
+30 210 9599381