Δευτέρα - Παρασκευή: 08:00 - 18:00

Άμεση επιστροφή φόρων βάσει κριτηρίων ζητά η ΑΑΔΕ

Φορολογικά Νέα Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 08:03

Άμεση εκτέλεση όλων των επιστροφών φόρου, που εκκρεμούν, ζητά η ΑΑΔΕ, με προτεραιότητα στα μεγάλα ποσά και στις υποθέσεις που διαπιστώνεται μεγάλη καθυστέρηση. Με σχετική εγκύκλιο προς τις ΔΟΥ, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής. ζητά την κατηγοριοποίηση των υποθέσεων με βάση τη χρονολογική ωρίμανση και το ύψος των επιστραφέντων ποσών. 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, «προτεραιότητα αποτελεί η εξόφληση των μεγαλύτερων σε ύψος επιστροφών και μεγαλύτερης χρονολογικής ωρίμασης, ώστε να καταστεί δυνατή η ελαχιστοποίηση του συνολικού χρόνου αποπληρωμής των επιστροφών».Για να πραγματοποιηθεί η αρχική κατηγοριοποίηση, με βάση το ύψος του ποσού, τα προς επιστροφή ποσά ταξινομούνται σε φθίνουσα σειρά και ακολούθως διαιρείται το πλήθος τους δια 3 ώστε να προκύψουν τρεις κατηγορίες:

Ύψος επιστρεπτέου ποσού (Κριτήριο Α')
Βαθμίδα 1: τα μεγάλα ποσά
Βαθμίδα 2: τα μεσαία ποσά
Βαθμίδα 3: τα μικρά ποσά

Στη συνέχεια, οι επιστροφές κατατάσσονται σε βαθμίδες με βάση την χρονολογική τους ωρίμανση στις ακόλουθες τέσσερις βαθμίδες:

«Ηλικία» αιτήματος
Βαθμίδα 1: Άνω των 180 ημερών
Βαθμίδα 2: Μεταξύ 91-180 ημερών
Βαθμίδα 3: Μεταξύ 60-90 ημερών
Βαθμίδα 4: Κάτω των 60 ημερών

Απόλυτη προτεραιότητα εξόφλησης, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, έχουν τα αιτήματα «ηλικίας» άνω των 180 ημερών και μεγάλων ποσών ενώ η λίστα θα επικαιροποιείται δύο φορές το μήνα.

Τελευταία Νέα

Ενημέρωση

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε έγκαιρα ειδοποιήσεις για φοροτεχνικά ζητήματα.

Terms and Conditions

GDPR Compliance Σεβόμαστε το απόρρητό σας

που θα μας βρείτε

Διέυθυνση
Καλυψούς 110, Χαροκόπου, 176 76 Καλλιθέα Αττικής
Τηλέφωνο
+30 210 9599381