Δευτέρα - Παρασκευή: 08:00 - 18:00

Έως τέλη Δεκεμβρίου οι δηλώσεις κατοίκων εξωτερικού

Φορολογικά Νέα Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 06:53

Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου μπορούν να υποβάλουν την φορολογική τους δήλωση όσοι άλλαξαν κατοικία το 2018. Στην κατηγορία αυτήν ανήκουν όσοι μετακόμισαν στο εξωτερικό για δουλειά ή για σπουδές, αλλάζοντας το 2019 τη φορολογική τους κατοικία. Αυτό ισχύει μόνο για όσους μετέφεραν τη φορολογική τους κατοικία στο εξωτερικό εντός του 2019. 

Οι φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση Ε1 όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα, φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο ή απαλλασσόμενο από πηγές Ελλάδας. Εφόσον υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός και καταθέσεις που αποφέρουν τόκους στον φορολογούμενο, εκείνος θα πρέπει να υποβάλει δήλωση διότι οι τόκοι του τραπεζικού λογαριασμού αποτελούν εισόδημα. Αντίθετα, ένας φορολογικός κάτοικος εξωτερικού που διαθέτει, για παράδειγμα, μια εξοχική κατοικία ή ένα επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα ή αγοράζει ακίνητο ή αυτοκίνητο στην Ελλάδα, εφόσον δεν αποκτά πραγματικό εισόδημα στη χώρα μας, δεν υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Αν μόνο ένας από τους δυο συζύγους έχει μετακομίσει στο εξωτερικό, μόνο αυτός μπορεί να αλλάξει την φορολογική του κατοικία. Έτσι, θα φορολογηθεί στο εξωτερικό για τα εισοδήματα που θα αποκτήσει εκεί και αν συνεχίσει να αποκτά εισοδήματα και στην Ελλάδα, θα φορολογηθεί για αυτά στην Ελλάδα. Ο/η σύζυγος που θα παραμείνει στη χώρα μας, θα συνεχίσει να φορολογείται στην Ελλάδα για τα εισοδήματα που απέκτησε.

Τελευταία Νέα

Ενημέρωση

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε έγκαιρα ειδοποιήσεις για φοροτεχνικά ζητήματα.

Terms and Conditions

GDPR Compliance Σεβόμαστε το απόρρητό σας

που θα μας βρείτε

Διέυθυνση
Καλυψούς 110, Χαροκόπου, 176 76 Καλλιθέα Αττικής
Τηλέφωνο
+30 210 9599381