Δευτέρα - Παρασκευή: 08:00 - 18:00

Την προσοχή στα προσυμπληρωμένα εισοδήματα στις φορολογικές δηλώσεις εφιστά η ΑΑΔΕ

Φορολογικά Νέα Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 07:50

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι κατά τον έλεγχο των βεβαιώσεων αποδοχών που εμφανίζονται στην πλατφόρμα υποβολής της φορολογικής τους δήλωσης. Εάν είναι λανθασμένο το προσυμπληρωμένο ποσό των αποδοχών τους στην φορολογική δήλωση τότε θα πρέπει να καταβληθεί φόρος για εισοδήματα που δεν έχουν λάβει. 

Και φέτος, όπως και πέρυσι, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις φορολογουμένων που οι βεβαιώσεις αποδοχών που έχουν «περάσει» στο Taxisnet δεν αντικατοπτρίζουν τα πραγματικά ποσά μισθών και συντάξεων που εισπράχθηκαν κατά το προηγούμενο έτος. 

Οι πιο συνηθισμένες περιπτώσεις λαθών είναι μισθωτοί που εισέπραξαν αναδρομικά ποσά έναντι δεδουλευμένων αποδοχών, εργαζόμενοι που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών η κάποιον άλλο τίτλο κτήσης και συνταξιούχοι που λαμβάνουν εξτρά βοηθήματα από το Δημόσιο.

Εφόσον ο φορολογούμενος διαπιστώσει ότι υπάρχει κάποιο λάθος, θα πρέπει να απευθυνθεί στον εργοδότη του ή στο ασφαλιστικό ταμείο προκειμένου να γίνουν απαραίτητες διορθώσεις. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ενημερώσει το σύστημα στο Taxisnet με τα νέα διορθωμένα στοιχεία ώστε αυτά να εμφανιστούν σωστά στους προσυμπληρωμένους κωδικούς.

Τελευταία Νέα

Ενημέρωση

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε έγκαιρα ειδοποιήσεις για φοροτεχνικά ζητήματα.

Terms and Conditions

GDPR Compliance Σεβόμαστε το απόρρητό σας

που θα μας βρείτε

Διέυθυνση
Καλυψούς 110, Χαροκόπου, 176 76 Καλλιθέα Αττικής
Τηλέφωνο
+30 210 9599381