Δευτέρα - Παρασκευή: 08:00 - 18:00

Για ποιες επιχειρήσεις θα είναι μηδενική η προκαταβολή φόρου

Φορολογικά Νέα Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 07:13

Μηδενική προκαταβολή φόρου για εποχικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις με μειωμένο τζίρο κατά 35% ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, κριτήριο για τη μείωση της προκαταβολής φόρου αποτελούν τα δεδομένα του τζίρου και των κερδών, το πρώτο εξάμηνο του έτους στη βάση συγκεκριμένων στοιχείων, αλλά και οι φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται την περίοδο αυτή από τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες για τα έσοδα που απέκτησαν το 2019.

Επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που είναι υποκείμενα σε ΦΠΑ θα λάβουν μείωση της προκαταβολής φόρου, ανάλογα με την πτώση τζίρου που είχαν το α΄ εξάμηνο του 2020 έναντι του α΄ εξαμήνου του 2019, με βάση την εξής κλίμακα: 

ypk.jpg

Μηδενική θα είναι η προκαταβολή φόρου και για επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ του τριτογενούς τομέα, οι οποίες κατά το γ΄ τρίμηνο του 2019 (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) έλαβαν άνω του 50% του ετήσιου τζίρου τους και επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών. Για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ, η μείωση της προκαταβολής φόρου ορίζεται σε 50%.

Τελευταία Νέα

Ενημέρωση

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε έγκαιρα ειδοποιήσεις για φοροτεχνικά ζητήματα.

Terms and Conditions

GDPR Compliance Σεβόμαστε το απόρρητό σας

που θα μας βρείτε

Διέυθυνση
Καλυψούς 110, Χαροκόπου, 176 76 Καλλιθέα Αττικής
Τηλέφωνο
+30 210 9599381