Δευτέρα - Παρασκευή: 08:00 - 18:00

Φορολογικά Νέα

Μια σειρά από υποχρεώσεις θα πρέπει να τακτοποιήσουν από σήμερα και έως τις 30 Οκτωβρίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Την ερχόμενη Παρασκευή θα αναρτηθούν, εκτός απροόπτου, στο Taxisnet τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ ενώ η πρώτη δόση πιθανότατα θα καταβληθεί στις 31 Οκτωβρίου μαζί με την δεύτερη. 

Νέες αντικειμενικές αξίες σε 16 περιοχές

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 12:58

Στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών σε 16 περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα προχώρησε το υπουργείο Οικοονομικών, μετά τις εισηγήσεις των εκτιμητών και σε συμμόρφωση με σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης δικαιούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν εισόδημα από ενοίκια, με απόφαση του Κράτους, οι οποίοι ήδη έχουν λάβει έκπτωση φόρου 30% για τα «κουρεμένα» ενοίκια. Η κατάργηση της εισφοράς θα ισχύσει για τα φετινά εισοδήματα και συνεπώς η ελάφρυνση θα φανεί στο εκκαθαριστικό της Εφορίας του 2021.

Στα τέλη του μήνα πιθανότατα θα αναρτηθούν τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ καθώς η ΑΑΔΕ αναγκάζεται να επαναϋπολογίσει τα ποσά μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για κατάργηση του φόρου σε 26 μικρά νησιά.

Ηλεκτρονικά μισθωτήρια και για τη δωρεά παραχώρηση ακινήτου από το γονιό στο παιδί ή και αντίστροφα ζητάει η Εφορία, υποχρέωση που μέχρι προσφάτως αφορούσε τους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν ακίνητα.

Ήρθε η ώρα για τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 08:46

Από ημέρα σε ημέρα αναμένεται να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet, τα οποία θα ενσωματώνουν μειώσεις του φόρου 10%- 30%, ανάλογα με το ύψος της ακίνητης περιουσίας, εκπτώσεις 50% ή ακόμη και 100% για ειδικές κατηγορίες φορολογούμενων.

Τα SOS για να πληρώστε λιγότερο ΕΝΦΙΑ

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 07:23

Χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι χρεώθηκαν άδικα με επιπλέον ΕΝΦΙΑ εξαιτίας λαθών ή παραλείψεων στα στοιχεία των ακινήτων τους όπως αυτά αποτυπώνονται στα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου για το 2020, θα έχουν τη δυνατότητα να εξαλείψουν τις άδικες αυτές χρεώσεις υποβάλλοντας τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για να δηλώσουν ορθά τα ακίνητα που κατείχαν την 1η -1-2020.

«Παγώνουν», έως τον Μάιο του 2021, τα χρέη που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Η καταβολή τους θα γίνει σε 12 άτοκες ή σε 24 χαμηλότοκες δόσεις, με ετήσιο επιτόκιο 2,5%, που θα ξεκινά να «μετρά» από τον ερχόμενο Μάιο ενώ μέχρι τότε οι συγκεκριμένες οφειλές παραμένουν σε αναστολή χωρίς να επιβαρύνονται με προσαυξήσεις.

Οδηγίες για τον υπολογισμό των δόσεων του φόρου που πρέπει να καταβάλουν έως σήμερα όσοι δικαιούνται μείωση της προκαταβολής φόρου και έχουν υποβάλει ή υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση δίνει η ΑΑΔΕ με e-mail. 

Τελευταία Νέα

Ενημέρωση

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε έγκαιρα ειδοποιήσεις για φοροτεχνικά ζητήματα.

Terms and Conditions

GDPR Compliance Σεβόμαστε το απόρρητό σας

που θα μας βρείτε

Διέυθυνση
Καλυψούς 110, Χαροκόπου, 176 76 Καλλιθέα Αττικής
Τηλέφωνο
+30 210 9599381