Δευτέρα - Παρασκευή: 08:00 - 18:00

Φορολογικά Νέα

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι κατά τον έλεγχο των βεβαιώσεων αποδοχών που εμφανίζονται στην πλατφόρμα υποβολής της φορολογικής τους δήλωσης. Εάν είναι λανθασμένο το προσυμπληρωμένο ποσό των αποδοχών τους στην φορολογική δήλωση τότε θα πρέπει να καταβληθεί φόρος για εισοδήματα που δεν έχουν λάβει. 
Τέλος στις επισκέψεις στην Εφορία για μεταβιβάσεις ακινήτων, κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών καθώς και για τη λήψη δικαιολογητικών και πιστοποιητικών βάζει απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.
Μια νέα εποχή στην Εφορία και το μοντέλο της ηλεκττρονικής Εφορίας προανήγγειλε σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.
Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών έχει αποφασίσει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την "Ημερησία" του "Έθνους" της Κυριακής.
Μηδενική προκαταβολή φόρου για εποχικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις με μειωμένο τζίρο κατά 35% ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Εντός του Ιουλίου θα προχωρήσει η κυβέρνηση στη μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις, η οποία «θα είναι γενναία», σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και γ' φάσης Επιστρεπτέας Προκαταβολής» ειδικά για τον τουρισμό.
Μηδενική προκαταβολή φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που εμφανίζουν ζημιές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί, εντός των επόμενων ημερών. 
Έκπτωση φόρου θα κερδίσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι εισπράττουν μειωμένα κατά 40% ενοίκια από τον Μάρτιο που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού και παράλληλα είναι τυπικοί στην αποπληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων τους. Έως αύριο η προθεσμία για την υποβολή της «Δήλωσης Covid», στην οποία θα δηλώσουν τα μειωμένα ενοίκια κατά 40% ενοίκια που έχουν λάβει, και έως τις 6 Ιουλίου οι μισθωτές των ακινήτων θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη δήλωση που υπέβαλαν οι ιδιοκτήτες.
Εντός του Ιουλίου αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή έξι φορολογικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα δώσουν ανάσα ρευστότητας σε ομάδες πολιτών που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού. Με τις νέες διατάξεις θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν σε πολλές μηνιαίες δόσεις τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι φορολογούμενοι όσον αφορά στα ποσά των ηλεκτρονικών αποδείξεων που θα κληθούν να συγκεντρώσουν για να καλύψουν το αφορολόγητο όριο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα βρεθούν αντιμέτωποι με επιπλέον φόρο 22% επί του ποσού που δεν κάλυψαν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές τους. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έλαβε παράταση έως τις 29 Ιουλίου.

Τελευταία Νέα

Ενημέρωση

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε έγκαιρα ειδοποιήσεις για φοροτεχνικά ζητήματα.

Terms and Conditions

GDPR Compliance Σεβόμαστε το απόρρητό σας

που θα μας βρείτε

Διέυθυνση
Καλυψούς 110, Χαροκόπου, 176 76 Καλλιθέα Αττικής
Τηλέφωνο
+30 210 9599381