Δευτέρα - Παρασκευή: 08:00 - 18:00

Ήρθε για να μείνει η τηλεργασία

Εργασιακά Νέα Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 12:35

"Ναι" στην εξ αποστάσεως εργασία λένε πολλοί εργαζόμενοι, σύμφωνα με έρευνα της Strategy Analytics.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων, που εργάζονται από το σπίτι, μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να αυξηθεί έως και 300%, σε σχέση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία του κορονωϊού. Η εκτεταμένη τηλεργασία αναμένεται να έχει ραγδαίες συνέπειες στο εργασιακό περιβάλλον και όχι μόνο. "Μια μετατόπιση αυτού του μεγέθους θα είχε σημαντικές επιπτώσεις για τις μεταφορές και άλλους τομείς, με δισεκατομμύρια ταξίδια μετακινήσεων να εξαλείφονται κάθε χρόνο" αναφέρουν οι αναλυτές. Η μελέτη "After the Pandemic: Scaling the Impact of Sustained Work from Home Behaviors" βασίστηκε σε 9.000 διαδικτυακές συνεντεύξεις στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, που πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Η ανάλυση της Strategy Analytics βασίζεται στην εμφάνιση τεσσάρων νέων ομάδων εργαζομένων στο εργασιακό τοπίο μετά από την πανδημία:

Οι ομάδα "City Escapees" αντιπροσωπεύει το 24% των εργαζομένων και τους αρέσει να εργάζονται από το σπίτι ενώ οι μισοί από αυτούς θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν για πάντα. Οι "Family Jugglers" αποτελούν το 30% του συνόλου των εργαζομένων και δεν είναι τόσο θετικοί ως προς την εργασία από το σπίτι. Οι "Struggling Commuters" αντιπροσωπεύουν το 37% του συνόλου και είναι εργαζόμενοι χαμηλότερου εισοδήματος στο λιανικό εμπόριο, την υγεία και τη μεταποίηση, που είναι απίθανο να συνεχίσουν να τηλε-εργάζονται και στο μέλλον. Οι "Teleworking Lifers" ήταν πάντα εργαζόμενοι εξ αποστάσεως και αντιπροσωπεύουν το 9% των εργαζομένων.

Πολλοί εργοδότες εξετάζουν τις πολιτικές τους για την εργασία εξ αποστάσεως, αλλά η έρευνα καθιστά σαφές ότι ένα σημαντικό ποσοστό των εργαζομένων, ιδίως εκείνων που είχαν προηγουμένως εγκατασταθεί σε γραφεία, θα ήταν ευτυχείς να συνεχίσουν να εργάζονται μόνιμα από το σπίτι. "Η εργασία από το σπίτι έχει σίγουρα προβληματικά σημεία, όπως η απομόνωση, η έλλειψη κοινωνικοποίησης, οι δυσκολίες στην επικοινωνία για ορισμένους υπαλλήλους. Αλλά αυτά τα προβλήματα δεν θεωρούνται τόσο σημαντικά, όσο τα οφέλη, που εξασφαλίζει η εξ αποστάσεως εργασία” σημειώνουν οι αναλυτές.

Τελευταία Νέα

Ενημέρωση

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε έγκαιρα ειδοποιήσεις για φοροτεχνικά ζητήματα.

Terms and Conditions

GDPR Compliance Σεβόμαστε το απόρρητό σας

που θα μας βρείτε

Διέυθυνση
Καλυψούς 110, Χαροκόπου, 176 76 Καλλιθέα Αττικής
Τηλέφωνο
+30 210 9599381