Δευτέρα - Παρασκευή: 08:00 - 18:00

Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται έκπτωση στα ενοίκια τους για Ιούλιο- Αύγουστο

Εργασιακά Νέα Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 08:38

Έκπτωση 40% στα ενοίκια επαγγελματικής στέγης και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο δικαιούνται χιλιάδες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους τομείς του Τουρισμού, των Μεταφορών, της Εστίασης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, λόγω του πλήγματος που δέχθηκαν λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου  Βεσυρόπουλου, απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% των ενοικίων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου δικαιούνται τα ξενοδοχεία και τα λοιπά τουριστικά καταλύματα, τα γραφεία γενικού τουρισμού, τα καταστήματα μαζικής εστίασης, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των αεροπορικών, χερσαίων, θαλάσσιων και ακτοπλοϊκών μεταφορών επιβατών, οι κινηματογράφοι, οι λοιπές επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται χώρους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και θεαμάτων, τα γυμναστήρια, οι λοιπές επιχειρήσεις εκμετάλλευσης αθλητικών εγκαταστάσεων και δεκάδες άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων. Οι εργαζόμενοι στις ανωτέρω επιχειρήσεις δικαιούνται έκπτωση 40% στα ενοίκια των κατοικιών τους, αν και εφόσον βρίσκονται σε αναστολή και για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή των συμβάσεων τους. 

  • Οι φορολογούμενοιπου είναι ιδιοκτήτες των ακινήτων για τα οποία ισχύουν μειώσεις ενοικίων κατά 40% στις φορολογικές δηλώσειςπου θα υποβάλουν το 2021, για να δηλώσουν τα εισοδήματα που αποκτούν το 2020, δεν θα συμπεριλάβουν τα ποσά που αντιστοιχούν στη μείωση των ενοικίων κατά 40%, παρά μόνον το εισπραχθέν 60% τμήμα των ενοικίων. Το 30% από την απώλεια του 40% των ενοικίων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2020 θα ληφθεί υπόψη ως επιπλέον ποσό έκπτωσης φόρου και θα αφαιρεθεί από τις οφειλές του φόρου εισοδήματος της φετινής φορολογικής δήλωσης ή του ΕΝΦΙΑ του 2020. 
  • Για τα φυσικά πρόσωπα- εκμισθωτέςτων παραπάνω επιχειρήσεων και εργαζομένων, παρατείνονται κατά 4 μήνες οι λήγουσες εντός των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών και των δόσεων ρυθμίσεων/ διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής στη Φορολογική Διοίκηση. Επίσης, αναστέλλεται η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους κατά 4 μήνες. Για όλο το διάστημα της παράτασης και της αναστολής δεν υπολογίζονται τόκοι και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής. Ποσοστό 25% επί των φορολογικών οφειλώνπου τυχόν θα καταβληθούν εμπρόθεσμα εντός των κανονικών προθεσμιών μέσα στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα συμψηφίζεται με άλλες βεβαιωμένες φορολογικές οφειλές ή δόσεις ρυθμίσεων/ διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής που έχουν καταληκτικές ημερομηνίες καταβολής από τις 31-8-2020 και μετά.
Last modified on Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 13:26

Τελευταία Νέα

Ενημέρωση

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε έγκαιρα ειδοποιήσεις για φοροτεχνικά ζητήματα.

Terms and Conditions

GDPR Compliance Σεβόμαστε το απόρρητό σας

που θα μας βρείτε

Διέυθυνση
Καλυψούς 110, Χαροκόπου, 176 76 Καλλιθέα Αττικής
Τηλέφωνο
+30 210 9599381