Δευτέρα - Παρασκευή: 08:00 - 18:00

Ασφαλιστικά Νέα

Με ηλεκτρονική αίτηση οι ασφαλισμένοι υπόχρεοι επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ, θα μπορούν πλέον να ενταχθούν με ελεύθερη επιλογή σε μία από τις τρεις ασφαλιστικές κατηγορίες.
Τη δυνατότητα εξόφλησης των ασφαλιστικών εισφορών του τετραμήνου Φεβρουαρίου- Μαΐου 2020 σε έως και 24 δόσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση για τους πληττόμενους εργοδότες και ελεύθερους επαγγελματίες.
Μειώσεις φόρων και εισφορών, την τριετία 2021-2023, προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, καθώς θα ξεκινήσει η απορρόφηση και των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Σαφής αδυναμία να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους, να διατηρήσουν το προσωπικό τους αλλά και να ενταχθούν στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ παρουσιάζει μια στις τρεις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ.
Στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ είναι αναρτημένα τα ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών του Μαΐου 2020 για 1.213.257 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες.
Έως τις 31 Ιουλίου θα επιδοτεί το Κράτος τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζόμενων, οι οποίοι απασχολούνται σε επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.
Με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα ενισχύεται το προγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ με 190 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό θα διατεθεί για την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών.
Με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα ενισχύεται το προγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ με 190 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό θα διατεθεί για την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών.
Αναρτήθηκαν στον eΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών για τον Απρίλιο του 2020 που αφορούν 1.213.257 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες.
Έναν  οδηγό με 11 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον τρόπο χορήγησης του αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας στους μη μισθωτούς ασφαλισμένους εξέδωσε ο ΕΦΚΑ.

Τελευταία Νέα

Ενημέρωση

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε έγκαιρα ειδοποιήσεις για φοροτεχνικά ζητήματα.

Terms and Conditions

GDPR Compliance Σεβόμαστε το απόρρητό σας

που θα μας βρείτε

Διέυθυνση
Καλυψούς 110, Χαροκόπου, 176 76 Καλλιθέα Αττικής
Τηλέφωνο
+30 210 9599381